hahahahaha :'D



säga vad man vill, men Paris hilton kan inte röra på höfterna!

Bollywood kryssning

SIlja goes Bollywood


fan va coolt! silja line ska ha en Bollywood kryssning, vad sugen jag blev på att åka båt nu speciellt när det var bollywood kryssning, jätte häftigt ju, synd att man inte har råd att åka bara...får försöka övertala päronen att dom "behöver semester" ...tror dock inte att dom går på det men man kan ju alltid försöka ;P

har faktiskt en kompis som gått på bollywood, men hon dansar nu mera orientaliskdans som jag.

Litet utdrag från siljaline:
...Välkommen ombord och möt det kryddiga India: Silja Goes Bollywood! Fakirer, teservering, hennamålning, indisk huvudmassage och den fantastiska Bollywood Dance Show. I restauranger och barer kan du smaka indiska höjdpunkter och svalkande drinkar...

glad magdansös!

nu är jag superduper glad, jag kan hela koreografin utantill! sen så har vi bara en gång kvar den här terminen efter som att vi inte har något på valborg =/ jätte tråkigt tycker jag...men jag ska ju gå en försommar kurs så jag lär nog överleva till i höst.

magdansösen.

snart så...

image42
snart så är det dags , den stora elevshowen, så nu har jag varit och köpt nytt smink, efter som att  man måste se ut som en docka, när man är på scenen, jag brukar inte vara så mycket för smink annars...

två smink penslar från H&M : 19.90 st
trippel skugga från Isadora : 29.90
(fatta shok jag fick, den skulle egentligen kostat 105.- men det var utgående vara, så jag fick den nästan 75.- billigare!)
foundation - true match från Loreal (C2 Vanille rosée)  : 113 ( -25% på den så den vart också billigare)
Nivea - Ideal finish ( nr 03 Beige) : 95 :-

så nu är jag ur fattig...men,men, det får jag överleva...

magdansösen.

dancer

image41


jag lycklig som få, när jag får dansa, självklart blir man smyg fotad av kompisen som är helt farsinerad, dåligt ljus tyvärr, men men...första hel bilden på mig i bloggen...det måste firas med lite choklad framför en dvd, med buffy the vampire slayer (Spike <3)

höftsjal

image40

min vackra höftsjal! ^^


Den där dinglande saken?

image38

Jo, höftsjalen (den där dinglande saken)den ska inte sita i midjan, åh nej, den ska sitta på höften, på alla kvinnor hittar man ett ställe mellan höften och låret där det går in lite - där och ingen annanstans ska man ha sin höftsjal. den ska alltså sitta över rumpan, ungefär där ett par trosor modell mindre sitter.
har du den i midjan så ser man ju inte magen, och det är ju den man ska se?

så där har ni lektion 1, "sjalen på plats" ;P

(bilden lånad från magdansboken jag köpte för ett tag sen, kommer inte ihåg vad den heter just nu, men ni kan ju alltid kolla några inlägg längre bak i tiden, där står det nämligen.)

Egypten.

äntligen, ska jag se pyramiderna resa sig ur egyptens öken, handla magdans dräckter för billiga priser och se magdansen i centrum, för nästa år bär det av till Egypten.vad jag längtar!

magdansösen.


Hossam ramzy , tabla solo


Khusara Khusara - Hossam Ramzy



Khusara Khusara - Hossam Ramzy

orkidéer

image32


älskar orkidéer, har köpt två nya idag^^, har alltid älskat orkidéer speciellt efter som att dom känns lite "orientaliska" eller vad man nu ska säga, dom känns så "jag" som med Spike , vi hör ihop, vi är även gifta, det e bara de att han inte vet om det ännu...
tänk om dom ändå luktade lika gott som dom är vackra, nu luktar dom  ingenting, vilket på miner mig om, vi har ett sköljmedel hemma med doft av vanilj och orkidé men hur går det ihop, orkidéer är ju doftlösa?
i alla fall i mitt framtida hem ska allt komma från IKEA och Indiska, och det ska vara smockat med orkidéer, i varenda fönster


ps, dom orikidéerna på bilden är inte dom jag köpte idag. dom är fotade hos söta lilla pianospelande sara^^ ( som man ser i bakrunden på bild 6.)

magdansösen.

           
        

stressad

image28

va ute för ett tag sen och lyckades knäppa denna fina bild. himlen var verkligen fin.
sen var det vidare till sara och räkna matte, fy vad jag hatar matte! hela helgen 
blir det plugga, har grupparebete i både fysik, svenska och gympa (?) + 2 matte läxor.
men på något vis så tänker jag ändå hinna med layalikvällen, jag vet inte hur jag ska lyckas, men det ska gå.Hatar verkligen när det är så mycket samtidigt blir alltid så stressad att jag varken vill eller hinner äta. Ganska bra bantningskur? Okej kanske inte men  ni fattar principen.

magdansösen.

Layalikväll

Layalikväll 12 april!
Dags för Layalikväll igen: lördag 12 april 18.00 på restaurang Hatam


Missa inte våra roliga Layalikvällar! 2 ggr under vårterminen har vi en helafton på restaurang Hatam, Kammakarg. 9. Vi börjar kvällen med att titta på informativa dans-DVDs med kända dansöser på storbildsduk. Vi visar bl a dokumentären "Belly Dancers of Cairo" och dansfilmer med legender som Samia Gamal, Nagwa Fouad, Zoheir Zeki, Fifi Abdou m fl.
Datum: Torsdag 13 mars 18.00-21.00, Lördag 12 april 18.00-21.00.

Sedan blir det uppträdanden av elever från dansskolan, alla är välkomna att uppträda, oavsett nivå.
Du kan beställa god persisk mat, eller något ifrån baren.
OBS! Matgäster har förtur till borden! Du kan beställa bord på 08-244990. Beställning gäller självklart enbart om du ska äta.

Tider: 18.00 Filmvisning , ca 19.30 Dansshow, efter det Orientdisco.
Datum:Torsdag 13 mars, lördag 12 april, 18.00-21.00 båda dagarna.
Pris: Gratis för alla elever på Layali, övriga: 50:- (för hela kvällen). Betalas i dörren när du kommer.


(allt urdraget ur Layali.se)

 


Bellydancer

koreografin är klar från början till slut nu, så nu har vi tre gånger kvar att fin slipa det hela.
och på lördag är det Layali kväll som jag ska gå på, kul med lite oriental mys, ska ta lite bilder och slänga upp.


våga kallas hora...

att många beskyller dansöser för att vara hora, slampa eller billig, är egentligen inte så ovanligt.
speciellt inte kvinnor emellan, då det oftast är kvinnor som beskyller dansösen för att vara en så kallad "hora"
det beror nog mycket på avundsjuka, kanske på dräkterna som är två delade (oftast, inte alltid! de första orientaliska kläderna var heltäckande) i BH och kjol med ett ofta genomskinligt tyg i någon vacker färg utsmyckad, med pinglor och vise verse...
men grejen är den att, det känns ju inte direkt okej eller kul att bli kallad för någonting man inte kan leva upp till, när man gör något man verkligen brinner för.

men jag vet inte kanske har jag fel, tycker ni att det är okej?

eder magdansös.


magdans

image27

                                

(letade runt som en galning efter bilder på Anna-May, och till slut hittade jag en)


vart jätte glad idag när jag kollade mailen, och såg att jag hade fått svar i från Anna-May (klicka på hennes namn för att komma till hemsidan) Anna-May är en jätte begåvad tjej som dansat orientaliskdans i fler år, och nu undervisar i orientalisk dans i fryshuset.

hon verkar jätte trevlig och så vart jag inbjuden till deras elevuppvisning 24/5 på teater Scenario, som jag självklart tackat ja till.
du kanske känner igen henne? hon har varigt med i ett upplag av tidningen Solo.


ELEVSHOWEN 10 MAJ.


image26


Ni missar mig väll inte? ;P

Jag kommer att synas i andra akten, näst sist, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
jag och "min" grupp ska genomföra en "Tabla solo".

Elevshow lördagen den 10 maj ,18.00 på Riddarfjärdskolan (Svenska balettskolan), Münchenbryggeriet, Söder Mälarstrand 39 T-Mariatorget
Biljettpris vuxna: 100:-, barn 12-15 år: 50:-
 barn under 12 år går gratis. Biljett köps i dörren, det går ej att förbeställa. Showen beräknas hålla på i 2 tim inkl paus.

Orientalisk musik

här kommer som jag lovat en låt från dansen, denna var dock med förra terminen.en ganska känd arab pop låt, som de flesta som dansar orientaliskdans säkert hört. roligaste med den här är att den faktiskt har en tillhörande musik video, som ni utan problem kan hita på Youtube.

Sidi Mansour - Ya Baba

Bellydance

image25

ska snart dra iväg till dansen, och äntligen få reda på hur dom där magrullningarna ska ske. sen händer väl inte så mycket annat idag, ska bara göra mig klar,sen blir det dans, och det är i princip allt.
 

Vacker

image24


målning av en orientaliskdansös, vet dock inte vem som har gjort just denna.

ny inköpt

det här kom jag hem med efter en stunds virrande i bazaren. ^^
ledsen för dom oskarpa bilderna, men ljuset och kameran vägrade sammarbeta.

image20

      
signeringen fick va med på bild också ;P

Ingen danslärare utan kunskap.

för att bli en professionell dansare krävs mer en att du ska se skillnad på det shakira kallar magdans och så kallad "riktig magdans".
du lär förutom goda kunskaper inom kullturen och musiken, ha många års goda danskunskaper, du ska ständigt åka utomlands till arabvärlden och ta till dig av de bästa lärarna.
man märker ofta på priserna om det är en seriös och duktig dansare du har att handskas med eller en ytterst oseriös, med noll kunskap, inom dans världen får du oftast vad du betalar för, så ta det säkra före det osäkra och lägg ut några extra hundralappar på din kurs, det kan vara värt det!
se till att det satsas på kvalité och inte kvantitet.
skit i dagens "ideal" se ut som du själv vill, dansen är till för ALLA!

ett litet tips på vägen, se inte på dansen som dom flesta ser den "som en helt vanlig dans" se det som "en seriös konstform".


RSS 2.0