shakira + magdans = STORT NEJ!


en av det första reaktionerna man får när man dansar magdans är oftast "wow, va coolt, som Shakira" men hon dansar INTE magdans, de få rörelser hon gör är ju väldigt basic, tex Camel, magrullandet och höftsnärtarna.
kollar man på youtube dyker det dessutom upp bollywood-dansare på bakom henne (!) och då blir ju förvirringen total?!
få magdans rörelser - bollywood - och musik som inte är "oriental-influerad". hur går det ihop?

men som sagt nästa gång du ser en magdansös och vill "imponera lite"  eller ge en liten komplimang jämför då  för guds skull INTE dansaren med Shakira.
visst hon är vacker och underhållande på scenen, men ingen magdansös. och bollywood och magdans är inte samma sak, i denna Indiska dans är det en stor fokus på bla arma och händer, så att jämföra magdans och bollywood är som att jämföra konståkning och flamenco

Kommentarer
Postat av: elisa

aaa exakt! asså folk knippar magdansen med shakira, och det är så himla jobbigt! min magdans grupp får välja själva den här terminen vad vi vill dansa till och typ hälften vil dansa "shakira".. asså vad tänker dom med? det är liksom helt annorlunda och så typiskt om du förstår vad jag menar..

:(

2008-03-29 @ 18:12:38
Postat av: Kristina

ja, det är grymt irriterande, tro mig dom som inte kan se skillnaden på magdans och "trallande på en scen" kommer aldrig att bli en bra seriös danslärare. eller professionell dansös för den delen. Däremot kan det accepteras om det är en nybörjare som aldrig hört talas om begreppet ?magdans? tidigare.

2008-03-30 @ 00:26:38
URL: http://magdansos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0